President Alar Karis külastas Rakvere sotsiaalkeskust

Tekst ja fotod Eesti Vabariigi Presidendi veebilehelt.

Rakvere sotsiaalkeskuse töötajatega

FOTO: Raigo Pajula

President Alar Karis ütles pärast kohtumisi Rakvere Riigigümnaasiumis ja sotsiaalkeskuses, et abi vaimse tervise probleemide korral peab olema noortele kättesaadav sõltumata sellest, kas noor elab suuremas või väiksemas omavalitsuses.

„Kui Rakvere linn on korrastanud tugivõrgustiku lastele ja noortele vaimse tervise probleemide korral abi pakkumiseks, siis paljudele väikestele omavalitsustele käib see ilma riigi toeta üle jõu, sest napib nii inimesi kui raha,“ nentis president Karis. „See seab omavalitsustes elavad ja õppivad noored ja nende vanemad ebavõrdsesse seisu.“

President Alar Karis, kes külastas reedel Rakvere Riigigümnaasiumi ja linna sotsiaalkeskust, nimetas neid headeks näideteks, kuidas on korraldatud noorte murede märkamine ja lahendamine. „See kinnitab värske inimarengu aruande mõtteid, et kohalik tugivõrgustik ja kogukonnateenused aitavad vaimse tervise probleeme ennetada või vältida nende süvenemist.“

„Ka kool on vaimse tervise murede esmaabi jaoks ülioluline koht, aga ilma kohaliku omavalitsuse toeta ei pruugi vajalik professionaalne tugi jõuda abivajajani,“ ütles president Karis. “Tasuline eraarstiabi, et pääseda hätta vajunud noorega kiiresti psühholoogi või psühhiaatri juurde, ei ole paljudele peredele jõukohane.”

President Alar Karis külastas reedel Rakvere koolide töö- ja tehnoloogiamaja, Rakvere Riigigümnaasiumit ning linna sotsiaalkeskust. Samuti avas ta Kadrinas IT ja nutivõistluse finaali CADrina, kus noored võtsid mõõtu arvutijoonestamises.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga